Αβοκάντο Κρητής
Ιδανικό για σαλάτες αλλά και σε γλυκά!!Τιμή/kg
- Culta Terra
- Low-Fat Vegan
- Culta Terra
- Ελλάδα
Το αβοκάντο αποτελεί το βασικό συστατικό της μεξικάνικης σάλτσας γουακαμόλε. Εκτός αυτής, όμως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάλλιστα στις σαλάτες μας, αλλά και στα γλυκά μας – ιδίως όσα έχουν σοκολατένια γεύση! Επιπλέον, μπορεί να «αντικαταστήσει» το βούτυρο και το λάδι στα κέικ, τα ψωμιά και τα μπισκότα μας. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σαν… καλλυντικό, π.χ. πολτοποιημένο (μόνο του ή μαζί με κάποιο άλλο συστατικό π.χ. γιαούρτι ή μέλι) σαν μάσκα ομορφιάς. Όλα αυτά, φυσικά, δεν ισχύουν μόνο για τη σάρκα, αλλά και για τον… πυρήνα του, ο οποίος, όμως, θα πρέπει να πλυθεί πολύ καλά προτού χρησιμοποιηθεί (π.χ. σε ένα smoothie, μια σαλάτα, στο τσάι ή σε μία σάλτσα) όπως, άλλωστε, και ολόκληρο το φρούτο! Μάλιστα, όσον αφορά τον πυρήνα του αβοκάντο, αν αποφασίσουμε να τον χρησιμοποιήσουμε, επιστρατεύουμε μία πάρα πολύ μικρή ποσότητα, μιας και είναι πολύ πικρός. Τέλος, στην ερώτηση «Το αβοκάντο παχαίνει;», θα σας απαντήσουμε το εξής: Το αβοκάντο, μπορεί να έχει τις θερμίδες του, αλλά αυτό καθαυτό δεν παχαίνει (τουλάχιστον όχι, όταν καταναλώνεται σε φυσιολογικά πλαίσια). Παχαίνουν, όμως, τα νάτσος που μπορεί να συνοδεύουν μια σάλτσα γουακαμόλε (η οποία φτιάχνεται από αβοκάντο)… Αν, όμως, χρησιμοποιήσουμε το αβοκάντο σε μία σαλάτα με λίγο ελαιόλαδο και λεμονάκι, μόνο καλό μπορεί να μας κάνει. Αυτό, οφείλεται κατά κύριο λόγο στα καλά λιπαρά τα οποία περιέχει, αλλά και στις φυτικές ίνες οι οποίες μας βοηθούν να… χορτάσουμε πιο γρήγορα και με λιγότερη ποσότητα φαγητού. Το βάζουμε, λοιπόν, άφοβα στη ζωή μαθαίνοντας –πρώτα απ’ όλα– πως το καθαρίζουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το προιόν.