Καλέστε μας:

2814002599
Wishlist Σύγκριση
Culta terra Δείτε όλα τα προϊόντα της μάρκας

Άνθη Μοσχοκάρυδου mace

Κωδικός Προϊόντος: Μ.Α.86
Άμεσα Διαθέσιμο / Παράδοση 1-3 Ημέρες

0,00€
(Τιμή με ΦΠΑ)


Η γεύση των ανθών του μοσχοκάρυδου είναι πικάντικη, αλλά όταν είναι φρεσκοτριμμένο είναι πολύ πιο δυνατό.
  • Low-Fat
  • Dictamus

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το άνθος του μοσχοκάρυδου διαθέτει σχήμα ελαφρώς στρόγγυλο, ημίσκληρη υφή που του επιτρέπει να θρυμματίζεται εύκολα είτε στο γουδί, είτε στο μύλο , το χρώμα του είναι προρτοκαλοκοκκινωπό και αναδύει μια πολύ φίνα ευωδιά η οποία πλησιάζει αρκετά αυτή του μοσχοκάρυδου , χωρίς όμως να φτάνει σε αυτή την αρωματική ένταση.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Το βότανο δρα ως πεπτικό, τονωτικό, σπασμολυτικό, αντιεμετικό, διεγερτικό της όρεξης και αντιφλεγμονώδες. Τον καρπό τον χρησιμοποιούμε ως γιατρικό του πεπτικού για την ναυτία, τον έμετο, τη διάρροια, ιδίως αν οφείλεται σε τροφική δηλητηρίαση. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει θετική δράση του βοτάνου στη θεραπεία της νόσου του Crohn. Στη λαϊκή ιατρική χρησιμοποιούσαν το εξωτερικό περίβλημα του μοσχοκάρυδου για να κάνουν αλοιφή που έβαζαν σε προβλήματα ρευματισμών. Το αιθέριο έλαιο χρησιμοποιείται για ρευματικούς πόνους και στην αντιμετώπιση του πονόδοντου.

Η υπερβολική κατανάλωση αυτού του μπαχαρικού (από ένα έως τρεις ολόκληρους καρπούς) μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες. Το πτητικό έλαιο που περιέχει, αποτελείται από παράγωγα αλκυλοβενζόλιου, τερπένια, και μυριστικό οξύ, και μπορεί να προκαλέσει ναυτία, παραισθήσεις, φλεγμονή και σοκ. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να το καταναλώνετε με σύνεση.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

το μπαχαρικό αυτό είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β, και C. Επίσης, περιέχει μέταλλα όπως μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο, και κάλιο.Οι δραστικές ουσίες που περιέχει το μπαχαρικό είναι 40% λιπίδια (βούτυρο μοσχοκάρυδου) και 10% ένα αιθέριο έλαιο που περιέχει αλκοόλες, σαφρόλη και ένα τοξικό βενζολικό παράγωγο, τη μυριστικίνη. Η σάρκα του καρπού είναι πλουσιότερη σε αιθέριο έλαιο, αλλά φτωχή σε βούτυρο

ΧΡΗΣΗ

Γνωρίζει μεγάλη κατανάλωση κυρίως στη ζαχαροπλαστική, ιδίως σε σιρόπια γιατί προσδίδει αυτή την ευωδιαστή υποψία μοσχοκάρυδου. Στη μαγειρική χρησιμοποιήται σε σάλτσες κρεατικών ή λαδερά φαγητά Το μοσχοκάρυδο (Macis) σε μικρές ποσότητες είναι κατάλληλο για σούπες, μπεσαμέλ, κρεατόσουπες, πουρέ, πατατοκεφτέδες, μηλόπιτες, καρυδόπιτες και τάρτες φρούτων. Δίνει επίσης ξεχωριστή λεπτή γεύση σε σάλτσες, ζωμούς, κρέατα, φαγητά με σπανάκι, στο κουνουπίδι, στα σαλιγκάρια, στις ομελέτες και σε γλυκά.

0.0

Μέση Αξιολόγηση

Αξιολογήθηκε με 0.0 στα 5 - Συνολικά 0 Αξιολογήσεις
(0 Κριτικές)
0%
0%
0%
0%
0%

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το προιόν.

Επιλέξτε τη λίστα για αποθήκευση

Αποθήκευση

CLose menu