Βανίλια fructus
Η βανίλια χρησιμοποιείται στην ζαχαροπλαστική, την μαγειρική και στην παρασκευή αρωμάτων τσιγάρων και λικέρ.
- Low-Fat
- Dictamus
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Βανίλια ονομάζεται η αρωματική ουσία που εξάγεται από τους καρπούς ορισμένων ειδών του φυτού βανίλια.Η βανίλλια Fructus (Vanillae fructus, Αγγλικά: Vanilla beans) ανήκει στην οικογένεια των Ορχιδίδων (Orchidaceae).Το φυτό είναι μία σαρκώδης αναρριχόμενη Ορχιδέα που ευδοκιμεί σε τροπικό κλίμα.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Περιέχει σε μικρές ποσότητες ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, μαγγάνιο, σίδηρο και ψευδάργυρο. Επίσης περιέχει βιταμίνη Β6, νιασίνη, θειαμίνη και ριβοφλαβίνη, που βοηθούν στη ρύθμιση του μεταβολισμού του σώματος
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Η Βανίλια περιέχει υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών. Τα αντιοξειδωτικά είναι πολύτιμα για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου.Η βανίλια είναι επίσης γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Βοηθά στην απώλεια βάρους, μειώνοντας σημαντικά την όρεξη για γλυκά, ανακουφίζει από διαταραχές του στομάχου, βοηθώντας τη χώνεψη, τονώνει το νευρικό σύστημα και ενισχύει τη μνήμη.
ΧΡΗΣΗ
Η βανίλια χρησιμοποιείται στην ζαχαροπλαστική, την μαγειρική και στην παρασκευή αρωμάτων τσιγάρων και λικέρ.Πιο συγκεκριμένα στα γλυκά, τα κέικ, τα παγωτά, τις κρέμες,τα ροφήματα
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το προιόν.