Αυτό το κοινό θυμάρι(Thymus vulgaris) καλλιεργείται οργανικά(ΒΙΟ) στην νότια Κρήτη καθώς το ξηροθερμικό κλίμα αυτών των περιοχών βοηθά το φυτό να αποκτήσει ένα μοναδικό προφίλ αιθερίων ελαίων που το κάνει ιδιαίτερα αρωματικό και γευστικό καρύκευμα.
Η γεύση του είναι αρκετά έντονη και ελαφρώς πικάντικη. Τα αποξηραμένα φύλλα του έχουν "ζωντανό" καφε-πράσινο χρώμα και το άρωμά του είναι αψύ και γλυκό ταυτόχρονα.
Εκτός από την χρήση του ως καρύκευμα σε διάφορα "πιάτα" χρησιμοποιείται στην μαγειρική ως πρόσθετο σε αρωματικά ελαιόλαδα και μαρινάδες.
Το θυμάρι έχει επίσης πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται παραδοσιακά το αφέψημα, το έγχυμα και το εκχύλισμά του για την ήπια αντιμετώπιση πολλών ασθενειών .
Γενικότερα το θυμάρι είναι ένα συμπαγές, ξυλώδες πολυετές φυτό(θάμνος) εγγενές στην Μεσογειακή Ευρώπη. Έχει μοβ άνθη για να προσελκύει τις μέλισσες που το αγαπούν ιδιαίτερα και παράγουν με τη γύρη του το αρωματικό θυμαρίσιο μέλι, ιδιαίτερα δημοφιλές στην Κρήτη και τα άλλα νησιά του Αιγαίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το προιόν.