Goji berries
Το Goji Berry είναι γνωστό σαν την πιο θρεπτική τροφή στον πλανήτη, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που το κατατάσσουν στις υπερτροφές.
- High-Fiber Low-Fat Super-Food
- Dictamus
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Τα goji berries είναι καρποί δύο συγγενών φυτών, του Lycium barbarum και του L. chinsense, ιθαγενή της Ασίας. Στο ίδιο γένος φυτών (Σολανώδη) συγκαταλέγονται και η πατάτα, η ντομάτα, η πιπεριά τσίλι, η μελιτζάνα και ο καπνός. Τα φυτά γκότζι φτάνουν τα 3 μέτρα ύψος και παράγουν καρπούς με φωτεινό πορτοκαλί-κόκκινο χρώμα και ελλειψοειδές σχήμα, διαμέτρου 1–2 εκατοστών. Ο φρέσκος καρπός μοιάζει οπτικά με ντοματίνι, εσωκλείοντας στη σάρκα του κίτρινα σποράκια. Τα μούρα γκότζι ωριμάζουν από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Τα εξωτικά αυτά μούρα, όπως όλα τα φρούτα, σου προσφέρουν υδατάνθρακες με τη μορφή σακχάρων, αποδίδοντας 349 θερμίδες στα 100 γρ. αποξηραμένου προϊόντος. Τα goji berries έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε πολυσακχαριδικά συμπλέγματα (σύνθετους υδατάνθρακες), είναι πολύ καλή πηγή καροτενοειδών (προβιταμίνης Α), βιταμίνης C, σιδήρου, ασβεστίου. και επιπλέον - όπως όλα τα μούρα - είναι πλούσια σε φλαβονοειδή (συγκεκριμένα στις μυρικετίνη, κερκετίνη και καμφοφερόλη) που μπορεί να τις έχεις υπόψη σου για την ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση.
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Έχουν υπογλυκαιμική δράση,βελτιώνουν το λιπιδαιμικό προφίλ,ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και έχουν αντικαρκινική δράση,προστατεύουν τον αμφιβληστροειδή και σε γενικό επίπεδο βελτιώνουν την ευεξία και τη ποιότητα ζωής μας
ΧΡΗΣΗ
Η χρήση τους είναι όμοια με των υπόλοιπων μούρων και των σταφίδων.Χρησιμοποιείται ωςσυνοδευτικό ξηροκάρπιο,σε μπάρες δημητριακών και σε ποικιλίες τσαγιών,σε μαρμελάδες,συνδυάζοντάς το με χοιρινό και πουλερικά, όπως και τα cranberries δίνουν μια ωραία γλυκόξινη επίγευση στο πιάτο σου και εκτός αυτού,είναι πλούσια σε βιταμίνη C, οπότε μπορούν να ενισχύσουν την απορρόφηση σιδήρου από το κρέας.
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το προιόν.