Κανέλα Ινδονησίας 6εκ.
Χρησιμοποιείται με τη μορφή φλούδας και σκόνης σε γλυκά, κρέατα, λικέρ,βερμούτ, παγωτά και σε διάφορα είδη κάρυ.
- Low-Fat
- Dictamus
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Η κανέλα, κανέλλα ή καννέλα, είναι ένα μπαχαρικό που βρίσκεται στο εσωτερικό του φλοιού αρκετών δέντρων από το γένος Κιννάμωμον (Cinnamomum) που χρησιμοποιείται τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Η κανέλα αποτελεί εξαιρετική πηγή μαγγανίου και σιδήρου. Όταν συνδυάζεται με μήλο και πορτοκάλι, η περιεκτικότητα των φρούτων σε βιταμίνη C μεγιστοποιεί την απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Βοηθά την κακή χοληστερόλη, αλλά και ότι έχει θερμαντικές, αντισηπτικές, αντιρυτιδικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και καταπολεμά τους σπασμούς. Χάρη στις κινναμικές αλδεΰδες της, η κανέλα «ρίχνει» την υψηλή αρτηριακή πίεση καθώς και τον πυρετό και διαθέτει αναλγητική δράση. Μια ακόμη πολύ σημαντική ιδιότητά της αφορά στην σχέση της με τον διαβήτη τύπου 2. Βοηθά σε περιπτώσεις τυμπανισμού και δυσπεψίας ενώ είναι πλούσια πηγή μαγνησίου, συστατικού απαραίτητου για την οστική πυκνότητα.
ΧΡΗΣΗ
Ο φλοιός χρησιμοποιείται στη μαγειρική, την ζαχαροπλαστική, την ποτοποιία, την αρωματοποιία και την ιατρική. Δίνει ξεχωριστό άρωμα και γεύση σε φαγητά και γλυκά.Επιπλέον δίνει γεύση ξεχωριστεί σε λεμονάτα κρεατικά, αλλα και σε μαγειρευτά με πορτοκάλι ή άλλα εσπεριδοειδή. Συνδυάζεται πολύ καλά με γαρίφαλο, κάρδαμο, κόλιανδρο, μοσχοκάρυδο. Ένα τέτοιο ανατολίτικο μείγμα ταιριάζει σε όλους τους κιμάδες είτε πρόκειται για σάλτσα μπολονέζ είτε μείγμα για μπιφτέκια, κεμπάπ, κεφτέδες. Είναι αγαπημένο μπαχαρικό της ζαχαροπλαστικής, ταιριαζει σε όλα τα γλυκά που περιέχουν καρύδια, αρωματίζει σιρόπια για γλυκά του ταψιού, αλλα και κεϊκ.
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το προιόν.