Κανέλα κευλάνης τριμμένη
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γλυκάνουν Συνταγές χωρίς την προσθήκη ζάχαρης Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό συντηρητικό
- Low-Fat
- Dictamus
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Η κανέλα Κεϋλάνης θεωρείται η καλύτερη ποιοτικά κανέλα και ξεχωρίζει από το καφέ ανοιχτό της χρώμα , το λεπτό ευχάριστο άρωμα και την έντονη γλυκιά γεύση.Η κανέλα Κεϋλάνης, διαφέρει από την κανέλλα Ινδονησίας (Cassia cinnamom). Η κανέλα Κεϋλάνης είναι ανοιχτόχρωμη, έχει πιο λεπτά στρώματα διπλωμένα στο εσωτερικό της, και περιέχει πολύ μικρότερα ποσοστά κουμαρίνης, γι αυτό έχει πιο ήπια γεύση.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Η κανέλα αποτελεί εξαιρετική πηγή μαγγανίου και σιδήρου. Όταν συνδυάζεται με μήλο και πορτοκάλι, η περιεκτικότητα των φρούτων σε βιταμίνη C μεγιστοποιεί την απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.Μία κουταλιά της σούπας κανέλα περιέχει: ~ 19 θερμίδες ~ 0 γραμμάρια λίπους, ζάχαρη, ή πρωτεΐνη ~ 4 γραμμάρια φυτικών ινών ~ 68% μαγγάνιο ~ 8% ασβέστιο ~ 4% σίδηρο ~ 3% βιταμίνη Κ
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Έχει χωνευτικές ιδιότητες και ανακουφίζει κρυολογήματα και ρευματισμούς. Το αιθέριο έλαιό της είναι ισχυρό αντιμικροβιακό και βοηθά στον πονόδοντο.Η κανέλα Κεϋλάνης, μπορεί να μειώσει το σάκχαρο στο αίμα σε άτομα με διαβήτη.Επίσης έχει αντιφλεγμονώδη , αντιοξειδωτική δράση και καταπολεμά διάφορα βακτήρια.Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες Προστατεύει την Υγεία της Καρδιάς Καταπολεμά τον διαβήτη Προστατεύει την λειτουργία του εγκεφάλου και την μνήμη Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες Καταπολεμά λοιμώξεις και ιούς Προστατεύει την υγεία των δοντιών & φρεσκάρει την αναπνοή με φυσικό τρόπο Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή την θεραπεία της Κάντιτα.
ΧΡΗΣΗ
Στη μαγειρική είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα καρυκεύματα, κατάλληλη για πικάντικα φαγητά και γλυκά πιάτα. Δίνει άρωμα στα ψητά κρέατα, σε φαγητά της κατσαρόλας, όπως και σε πολλά γλυκά του κουταλιού ή του φούρνου. Με κανέλα αρωματίζονται κρασιά, ζεστά ποτά, οινοπνευματώδη ή όχι, ακόμα και δροσιστικά ποτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το προιόν.