Κάρυ ινδιών organic πούδρα
ιδανικό για συνταγές πουλερικών. Σκόνη Κάρυ Ινδίας ταιριάζει σε όλες τις συνταγές της ινδικής κουζίνας.Ταιριάζει με την πατατοσαλάτα, τα βραστά αυγά, τις γαρίδες και φυσικά με το ρύζι. Μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί σε ντρέσινγκς για σαλάτες, λαχανικ
- Bio Low-Fat
- Dictamus
Το Κάρρυ είναι καρύκευμα της Ινδικής κουζίνας και παρασκευάζεται από την μίξη διάφορων μπαχαρικών όπως κιτρινόριζα, μουστάρδα, μοσχοκάρυδο,πιπέρι μαύρο κ.α. Χρησιμοποιείται για να αρωματίσει διάφορα φαγητά από αυγά μέχρι κρέατα και λαχανικά.To Κάρυ σε σκόνη είναι ένα μείγμα μπαχαρικών σε μεγάλη ποικιλία που η σύνθεση της βασίζεται στην ασιατική κουζίνα. Το κάρυ σε σκόνη και η είναι «εφεύρεση» της δυτικής κουζίνας και δεν έχει σχέση με το ασιατικό πιάτο «κάρυ». Η λέξη “κάρυ” προέρχεται από τη λέξη Tamil Kari που σημαίνει “σάλτσα, για να απολαύσεις το ρύζι». Ωστόσο, η χρήση του κάρι ήταν διαδεδομένη στη Νότια Ασία πολύ πριν την έλευση των Ευρωπαίων στην Ινδία.Τα συστατικά του κάρυ μπορεί στην Ινδία να φτάνουν μέχρι και τα σαράντα. Το κίτρινο χρώμα του το οφείλει στην χρυσόριζα. Τα πιο σημαντκά συστατικά του είναι το τζίντζερ, το κάρδαμο, το πιπέρι, το κύμινο, ο κόλιανδρος, η κανέλα, το γαρίφαλο, το κάρδαμο κ.α. Η αναλογία του πιπεριού καθορίζει και την κατηγορία στην οποία κατατάσσεται το κάρυ: απαλό, μέτριο και καυτερό. Στην αγορά μπορείτε να βρείτε έτοιμα μείγματα κάρυ.
Ιδιότητες
- Ολιστική δράση
- Αντιοξειδωτικό
- Αντιφλεγμονώδες
- Προλαμβάνει το Altzheimer
- Αντιγηραντικό
- Αντικαρκινικό (μειώνει τον κίνδυνο παρουσίασης λευχαιμίας, σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα του οισοφάγου, της κεφαλής και του λαιμού)
- Ενισχύει το κυκλοφορικό σύστημα με αποτέλεσμα να επουλώνονται οι βλάβες που προκαλούνται από καρδιακά επεισόδια.
- Βοηθά στην πρόληψη του διαβήτη στα άτομα με προδιάθεση.
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το προιόν.