Το κάρυ ή σάλτσα νοστιμιάς όπως αλλιώς το αποκαλούν προέρχεται από την Ινδία. Είναι ένα μείγμα πολλών μπαχαρικών όπως: πιπερόριζα, σκόρδο, πιπέρι, κουρκουμά, κόλιανδρο, σπόρους κύμινο, μαύρο πιπέρι, φύλλα κάρυ, σπόρους μουστάρδας, κανέλα, κάρδαμο, μοσχοκάρυδο, φύλλα δάφνης και άλλα μπαχαρικά που φτάνουν μέχρι τα 40. Ο κουρκουμάς είναι αυτός που του δίνει το χρυσοκίτρινο χρώμα.
Υπάρχουν πολλών ειδών κάρυ. Λόγου χάρη, στην ινδία φτιάχνουν κάρυ άλλωτε πιο βαρύ και άλλωτε πιο ελαφρύ. Ανάλογα του φαγητού που θα φτιάξουν. Για το κρέας είναι πιο βαρύ δηλαδή πιο καυτερό κάρυ ενώ για τα θαλασσίνά και λαχανικά είναι πιο ελαφρύ κάρυ, λιγότερο καυτερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το προιόν.