Κρεμμύδι φλύδα
Οι φλούδες από το κρεμμύδι δεν είναι βρώσιμες μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ως προσθήκη σε σούπες ή στα βραστά σας.
- Low-Fat Vegan
- Dictamus
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
To κρεμμύδι είναι φυτό, γνωστό και με τα ονόματα κρόμμυον ή Άλλιον το κοινό. Το κρεμμύδι είναι λαχανικό με επιστημονική ονομασία Άλλιο το κρόμμυο (Allium cepa) και πιθανή προέλευση από τη νοτιοανατολική Ασία. Τα φύλλα αλλά και ο βολβός του, κοινώς γνωστά ως φρέσκο κρεμμύδι & ξηρό κρεμμύδι αντίστοιχα, τρώγονται, έχοντας χαρακτηριστική καυτερή γεύση και άρωμα, που μετριάζεται αν το κρεμμύδι μαγειρευτεί. Είναι γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια, καθώς θεωρούνταν -όχι άδικα- δυναμωτικό αλλά και με ιαματικές ιδιότητες, ενώ η εύκολη καλλιέργειά του και η μεγάλη διάρκεια ζωής σε αποθήκευση βοήθησαν στη διάδοσή του. Τρώγεται ωμό αλλά χρησιμοποιείται και ως γευστική προσθήκη σε πάρα πολλά πιάτα της ελληνικής αλλά και διεθνούς κουζίνας.
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
ο φλοιός των κρεμμυδιών είναι εξαιρετικά επωφελής οπότε θα πρέπει να περιλαμβάνετε στη διατροφή μας. Έτσι μειώνετε ο κίνδυνος :
– καρδιαγγειακής νόσου,
– καρκίνου του παχέος εντέρου,
– παχυσαρκίας,
– διαβήτη τύπου 2,
– γαστρεντερικών προβλημάτων.
Επιπλέον η υψηλή περιεκτικότητα σε αδιάλυτες φυτικές ίνες, βοηθά στην απομάκρυνση όλων των τοξινών από τα έντερα και στην εξισορρόπηση της τιμής του pH. Επιπλέον, αποτρέπει και το σχηματισμό των καρκινικών κυττάρων.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Είναι πλούσιο σε φυτοχημικές ουσίες, όπως δισουλφίδια και τρισουλφίδια, που είναι υπεύθυνα για τη χαρακτηριστική μυρωδιά του, αλλά και για τις αντιμικροβιακές και αντικαρκινικές του ιδιότητες. Επίσης, περιέχει φλαβονοειδή και ιδιαίτερα κουερσετίνη (quercetin), που έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, ενώ παράλληλα προσφέρει στον οργανισμό βιταμίνες Β6 και C, φυτικές ίνες, κάλιο, ασβέστιο, μαγγάνιο, χρώμιο και φυλλικό οξύ.
ΧΡΗΣΗ
Χρησιμοποιούνται σαν συστατικό σε φαγητά με άσπρες σάλτσες, κρεατικά, όσπρια,πουλερικά, σαλάτες σάλτσες ,σούπες στιφάδο, συκώτακια, φακές ,ψάρι, ψητά, ψωμί.
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το προιόν.