Κρεμμύδι σε σκόνη
Το κρεμμύδι σε σκόνη είναι κατάλληλο για διατροφές με περιορισμένη κατανάλωση ζάχαρης ή αυστηρές δίαιτες.
- Low-Fat Vegan
- Dictamus
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
To κρεμμύδι είναι φυτό, γνωστό και με τα ονόματα κρόμμυον ή Άλλιον το κοινό. Το κρεμμύδι είναι λαχανικό με επιστημονική ονομασία Άλλιο το κρόμμυο (Allium cepa) και πιθανή προέλευση από τη νοτιοανατολική Ασία. Τα φύλλα αλλά και ο βολβός του, κοινώς γνωστά ως φρέσκο κρεμμύδι & ξηρό κρεμμύδι αντίστοιχα, τρώγονται, έχοντας χαρακτηριστική καυτερή γεύση και άρωμα, που μετριάζεται αν το κρεμμύδι μαγειρευτεί. Είναι γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια, καθώς θεωρούνταν -όχι άδικα- δυναμωτικό αλλά και με ιαματικές ιδιότητες, ενώ η εύκολη καλλιέργειά του και η μεγάλη διάρκεια ζωής σε αποθήκευση βοήθησαν στη διάδοσή του. Τρώγεται ωμό αλλά χρησιμοποιείται και ως γευστική προσθήκη σε πάρα πολλά πιάτα της ελληνικής αλλά και διεθνούς κουζίνας.
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Το κρεμμύδι αποτελεί το πιο φθηνό φάρμακο.Είναι αντισηπτικό, διουρητικό, αποχρεμπτικό, χωνευτικό, αντισκληρωτικό και αντιθρομβωτικό, αφροδισιακό και παρέχει πολλές αλλές δράσεις και οφέλοι στον οργανισμό που συνίσταται ακόμα και για τη δράση του κατά του καρκίνου.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Είναι πλούσιο σε κάλιο, φώσφορο, βιταμίνες Β6 και C, φυτικές ίνες, ασβέστιο, μαγγάνιο, χρώμιο και φυλλικό οξύ. Περιέχει φυτοχημικές ουσίες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη χαρακτηριστική μυρωδιά του, αλλά και για τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες.
ΧΡΗΣΗ
Χρησιμοποιούνται σαν συστατικό σε φαγητά με άσπρες σάλτσες, κρεατικά, όσπρια,πουλερικά, σαλάτες σάλτσες ,σούπες στιφάδο, συκώτακια, φακές ,ψάρι, ψητά, ψωμί.
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το προιόν.