Μαϊντανός Σπόρος Εισαγωγής
Χρησιμοποιείστε τον μαϊντανό ως γαρνιτούρα αλλά και ώς βασικό συστατικό ενός πιάτου.
- Low-Fat Vegan
- Dictamus
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
O μαϊντανός είναι διετές, ιθαγενές φυτό που ανήκει στο γένος Πετροσέλινον (Petroselinum) της οικογένειας των Σελινοειδών (Apiaceae) [συν. Σκιαδοφόρων (Umbelliferae)]. Καλλιεργείται στις εύκρατες περιοχές για τα φύλλα του που χρησιμοποιούνται στη μαγειρική και σε διάφορες σαλάτες. Ήταν γνωστός στους αρχαίους Έλληνες που τον χρησιμοποιούσαν ως αρωματικό βότανο αλλά και ως φάρμακο σε διάφορες παθήσεις.
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Έχει ευεργετικές ιδιότητες, τονωτικές, διεγερτικές, ανακουφιστικές, καθαρτικές, διουρητικές, αντισηπτικές αλλά και ρυθμιστικές.
Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της κερκετίνης μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης και την υψηλή αρτηριακή πίεση ενώ μας προστατεύει από καρδιοπάθειες και ορισμένες μορφές καρκίνου.
Μπορεί επίσης να μας ανακουφίσει από τα συμπτώματα των αλλεργιών.
Η περιεκτικότητα του σε βιταμίνη Κ είναι απαραίτητη για τον οργανισμό, για την προώθηση της καλής υγείας των οστών και την απορρόφηση των μετάλλων για γερά κόκαλα.
Ο μαϊντανός είναι πλούσιος σε χλωροφύλλη. Η χλωροφύλλη έχει αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες που δρουν για να ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Το συστατικό της χλωροφύλλης στον μαϊντανό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε οξυγόνο και βοηθά στην καταπολέμηση των ιών.
Το ρόφημα μαϊντανού βοηθά τους πνεύμονες να εξαλείψει τα κατάλοιπα από την περιβαλλοντική ρύπανση, την ιγμορίτιδα και το άσθμα.
Ρυθμίζει τον εμμηνορροϊκό κύκλο στις γυναίκες και βοηθάει στους πόνους της περιόδου αλλά οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση του.
Το ρόφημα μαϊντανού καταστέλλει την όρεξη και σε συνδυασμό με άσκηση και με δίαιτα μας βοηθάει στην απώλεια βάρους και πόντων, στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και μας χαρίζει μια απαλή, λεία και υγιή επιδερμίδα.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Ο μαϊντανός περιέχει υψηλές ποσότητες καλίου και βιταμίνης Α, καθώς και ασβέστιο, σίδηρο, φολικό οξύ, βιταμίνη C, β-καροτένιο, φωσφόρου και ένα από τα σπουδαιότερα φλαβονοειδή την κερκετίνη.
ΧΡΗΣΗ
Χρησιμοποιείται ως γαρνιτούρα αλλά και ώς βασικό συστατικό ενός πιάτου. Προσθέστε τον στη σάλτσα ντομάτας, στα ζυμαρικά σας, στη σαλάτα σας, στο κρέας κατσαρόλας, σε διάφορες πίτες με κρέας ή τυρί, αλλά και στα θαλασσινά σας, όπως στις γαρίδες και τα καλαμαράκια.Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ώς ρόφημα.
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το προιόν.