Μακροπίπερο Ινδονησίας
Το μακροπίπερο έχει πιο έντονα καυτερή γεύση από αυτή του γνωστού μαύρου πιπεριού και θεωρείται ότι έχει φαρμακευτικές ιδιότητες.
- Low-Fat Vegan
- Dictamus
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Πρόκειται για τους αποξηραμένους καρπούς του είδους P. Longum της οικογένειας Piperaceae με προέλευση τη Νότια Ασία. Είναι συγγενές με το είδος P. nigrum από το οποίο προέρχεται το μαύρο πιπέρι.Είναι ένα λεπτό αναρριχητικό φυτό με σκούρα οβάλ οδοντωτά φύλλα, σε σχήμα καρδιάς. Μέσα στο κάθε λουλούδι υπάρχουν μικροσκοπικές ακίδες που μοιάζουν με μικρά ραβδιά με μέγεθος περίπου όσο αυτό που έχει ο παπαρουνόσπορος. Αυτές οι ακίδες είναι κόκκινες όταν ωριμάζουν και γίνονται μαύρες όταν αποξηραίνονται και είναι, πια, έτοιμες να χρησιμοποιηθούν ως μπαχαρικό.
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Διαθέτει μια χημική ουσία που ονομάζεται σε Piperlongum. Αυτή η χημική ουσία έχει ιδιότητες που μερικές προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι είναι δραστικές έναντι διαφόρων μορφών καρκίνων (όπως του προστάτη, του μαστού, του πνεύμονα, του παχέος εντέρου).
ΧΡΗΣΗ
Χρησιμοποιείται για να αρωματίζει, εξαιρετικά, κρέας, αγκινάρες, σπαράγγια και μανιτάρια. Ταιριάζει με διάφορες ποικιλίες πικάντικων τυριών και κρασιών. Συμπληρώνεταιστις σούπες και τα τηγανητά και στο στιφάδο. Συνδυάζεται με όλα τα μπαχαρικά και τα βότανα.Αποτελεί το κύριο συστατικό του γνωστού σπρέι πιπεριού που χρησιμοποιείται για λόγους αυτοάμυνας, ενώ στην Ινδία η ρίζα του φυτού χρησιμοποιείται στην παραγωγή μπύρας. Συναντάται συγκεκριμένα σε πιάτα όπως σπαράγγια, αγκινάρες, σούπες αλλά συνιστάται και σε βαριά κρέατα, κοκορέτσι και κοντοσούβλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το προιόν.