Το μπαχάρι, επίσης γνωστό ως πιπέρι Τζαμάικα ή pimento, είναι το αποξηραμένο άγουρο μούρο του φυτού Pimenta dioica.
Το μπαχάρι είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά της κουζίνας της Καραϊβικής. Με την ονομασία «pimento», χρησιμοποιείται σε καρύκευματα της Τζαμαικανής κουζίνας.
Στη μεξικάνικη κουζίνα, χρησιμοποιείται σε πάρα πολλά πιάτα.
Το μπαχάρι είναι επίσης απαραίτητο για την κουζίνα της Μέσης Ανατολής,όπου χρησιμοποιείται για τη γεύση μιας ποικιλίας σούπας και πιάτων με κρέας, καθώς και σάλτσα ντομάτας.
Στην αραβική κουζίνα, για παράδειγμα, πολλά κύρια πιάτα χρησιμοποιούν το μπαχάρι ως μοναδικό μπαχαρικό.
Στη μαγειρική της Βόρειας Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, αποτελεί συστατικό σε παρασκευάσματα λουκάνικων και σκόνες κάρυ, καθώς και στο τουρσί.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, χρησιμοποιείται κυρίως σε επιδόρπια, αλλά είναι επίσης υπεύθυνο για να δώσει επίγευση στο τσίλι .
Το μπαχάρι χρησιμοποιείται συνήθως στη Μεγάλη Βρετανία και εμφανίζεται σε πολλά πιάτα, συμπεριλαμβανομένων κέικ καθώς επίσης και σε προϊόντα ομορφιάς. Στην Πορτογαλία, ολόκληρο το μπαχάρι χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό σε παραδοσιακά στιφάδο μαγειρεμένα σε μεγάλες γάστρες .
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το προιόν.