Μπαχάρι τριμμένο
Το μπαχάρι συνδυάζεται σχεδόν με όλα τα υλικά της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής.
- Low-Fat
- Dictamus
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Το μπαχάρι είναι γνωστό ως πιπέρι της Τζαμάικας και είναι ένα είδος πιπεριάς που φύεται στην Καραϊβική.
Κόβεται πριν ωριμάσει και απλώνεται στον ήλιο για να αποξηρανθεί.Το μπαχάρι είναι ο αποξηραμένος καρπός του φυτού P. dioica.
Οι καρποί συλλέγονται όταν είναι πράσινοι και άγουροι και παραδοσιακά αποξηραίνονται στον ήλιο. Όταν είναι στεγνοί, είναι καφέ και μοιάζουν με μεγάλους καφέ ομαλούς πιπερόκοκκουςΗ γεύση του συνδυάζει αυτή της κανέλλας, του μοσχοκάρυδου και του γαρίφαλου.
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Επειδή έχει αναισθητικές ιδιότητες χρησιμοποιείται για την παρασκευή πολλών αλοιφών, που ανακουφίζουν από τον πόνο. Τα έλαιά του χρησιμοποιούνται σε φάρμακα που σκοπό έχουν να ανακουφίζουν από τη δυσπεψία και τους στομαχικούς πόνους, ενώ βοηθά και στην πέψη των λιπαρών ουσιών. Καταπολεμά ακόμη τον πονοκέφαλο και τον πονόδοντο.Τα αιθέρια έλαιά του χρησιμοποιούνται στην αρωματοθεραπεία για την αντιμετώπιση προβλημάτων όπως: αρθρίτιδα, βήχας, κράμπες, κατάθλιψη, κούραση, στρες. Τα εμποτισμένα με μπαχάρι έμπλαστρα ανακουφίζουν ρευματικούς πόνους και νευραλγίες.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ο Μπαχάρι περιέχει μια μικρή ποσότητα ευγενόλης, το αιθέριο έλαιο που δίνει την ισχυρή, ξεχωριστή γεύση. Είναι πλούσιο σε μαγγάνιο και σελήνιο
ΧΡΗΣΗ
Το μπαχάρι είτε τριμμένο είτε ολόκληρο με καρυκεύει λουκάνικα, χοιρινό, μαρινάδες για κρέας και κοτόπουλο. Αρωματίζει σάλτσες και πίτες. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε κομπόστες, κέικ και μπισκότα.Η μόνη διαφορά είναι ότι το ολόκληρο στο τέλος του μαγειρέματος αφαιρείται
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το προιόν.