μπούκοβο γλυκό
Χρησιμοποιείται στο λάχανο τουρσί και συνιστάται για τον πατσά και γενικότερα για σούπες, βραστά αλλά και ψητά.
- Low-Fat Spicy
- Dictamus
Περιγραφή
Το γλυκό μπούκοβο σε αντίθεση με το καυτερό προέρχεται από τις κόκκινες γλυκές πιπεριές οι οποίες όταν ωριμάσουν συλλέγονται, ξεραίνονται και στη συνέχεια θρυμματίζονται.
Ιδιότητες
- Το μπούκοβο είναι διεγερτικό και ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος.
- Εξισορροπεί την πίεση του αίματος και μειώνει την υψηλή πίεση.
- Έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες.
- Μεγάλη κατανάλωση τσίλι προκαλεί εφίδρωση.
- Βοηθάει στην πέψη της τροφής και δρα ενάντια στο πεπτικό έλκος.
- Έχει αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες, σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα του προστάτη.
- Έχει αιμοστατικές ιδιότητες.
- Λόγω υψηλής ποσότητας καψαϊκίνης (καυτερή ουσία) διεγείρονται οι εκκρίσεις, απομακρύνεται η βλέννα από τη μύτη και τους πνεύμονες, ανακουφίζει από γρίπη και κρυολόγημα.
- Βοηθάει στη μείωση της χοληστερίνης και των θρόμβων στο αίμα.
- Βοηθάει επίσης στην απώλεια βάρους γιατί αυξάνει τον μεταβολισμό.
- έχει παυσίπονη δράση και καταπραΰνει τους μυϊκούς πόνους, καθώς και τους πόνους στις αρθρώσεις.
Συστατικά
Αποτελεί καλή πηγή φυτικών ινών, φυλλικού οξέος, βιταμίνης Α, C, B6, Κ και μαγγανίου. Επειδή το μπούκοβο προέρχεται από την πιπεριά, αποτελείται από λουτεΐνη, ζεαξανθίνη, β-καροτίνη και λυκοπένιο. Κύριο συστατικό, στο οποίο οφείλεται η καυστικότητα των καρπών είναι η καψαϊκίνη.
Χρήσεις
Το γλυκό μπούκοβο προτιμάται στο λάχανο τουρσί και συνιστάται για τον πατσά και γενικότερα για σούπες, βραστά αλλά και ψητά. Ιδανικό στην φασολάδα, σε σάλτσες, επίσης προστίθεται και στα κίτρινα τυριά για πιο πικάντικη γεύση. Δοκιμάστε τo με σπαγγέτι, πιάτα ζυμαρικών, σαλάτες, τα αυγά, μαγειρευτα, μαρινάδες.
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το προιόν.