Εξαιρετικής ποιότητας καπνιστή γλυκιά πάπρικα, με έντονο κόκκινο χρώμα, πλούσια γλυκόπικρη γεύση και καπνιστό άρωμα.
Το καπνιστό κόκκινο πιπέρι (πάπρικα καπνιστή) σε σκόνη είναι το προϊόν που προκύπτει από την άλεση των ώριμων κόκκινων πιπεριών που αποξηραίνονται με μια παραδοσιακή μέθοδο και καπνίζονται είτε με ξύλο δρυός είτε πρίνου.
Η παραδοσιακή αυτή μέθοδος υποκαπνισμού και ξήρανσης πρωτοεμφανίστηκε στην περιοχή La Vera, που βρίσκεται βόρεια της επαρχίας Cáceres στη δυτική Ισπανία.
Η καλλιέργεια της πιπεριάς αρχίζει στη μέση του χειμώνα με τη φύτευση των καρπών σε φυτώρια, αργότερα, κατά τους μήνες Μάιο / Ιούνιο, όταν τα φυτά έχουν ήδη μεγαλώσει, μεταφυτεύονται στους αγρούς, έτσι ώστε να ολοκληρώσουν την ανάπτυξή τους.
Οι πιπεριές συλλέγονται αφού ωριμάσουν κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο. Στην συνέχεια αποξηραίνονται με τη βοήθεια θερμού αέρα και καπνού που διοχετεύεται στο ξηραντήριο από την καύση των ξύλων.
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το προιόν.