Το πιπέρι είναι πιθανώς το παλαιότερο και το πιο διαδεδομένο μπαχαρικό στον κόσμο. Από την αρχαιότητα ήταν εμπόρευμα τόσο μεγάλης αξίας που χρησιμοποιήθηκε ως συναλλακτικό μέσο δηλαδή σαν πολύτιμο νόμισμα.
Το δέντρο από το οποίο παράγεται αυτός ο πικάντικος καρπός, είναι ένα ανθοφόρο αναρριχητικό φυτό της οικογένειας Piperaceae. Είναι εγγενές στην νότια Ινδία, αλλά καλλιεργείται και σε άλλες τροπικές περιοχές. Σήμερα το Βιετνάμ είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας πιπεριού, καθώς παράγει το 35% της παγκόσμιας παραγωγής.
Το άσπρο πιπέρι είναι μπαχαρικό που χρησιμοποιείται κυρίως σε ανοιχτόχρωμα φαγητά, σάλτσες, σούπες και μαρινάδες.
Το λευκό πιπέρι αποτελείται από τους σπόρος μόνο, μετά την αφαίρεση του περικάρπιου. Αυτό συνήθως επιτυγχάνεται αφήνοντας πλήρως ώριμους καρπούς να μουλιάσουν σε νερό για περίπου μια εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας η σάρκα του καρπού μαλακώνει και αποσυντίθεται. Με το τρίψιμο στη συνέχεια αφαιρείται ότι απομένει από τον καρπό, και ο γυμνός σπόρος ξηραίνεται. Εναλλακτικές μέθοδοι χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση του εξωτερικού περικάρπιου από τον σπόρο, συμπεριλαμβανομένης της απομάκρυνσης του εξωτερικού στρώματος από το μαύρο πιπέρι που παράγεται από άγουρους καρπούς. Έχουν μια πιο ήπια γεύση απ'οτι οι υπόλοιποι ώριμοι (μαύρο πιπέρι).
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το προιόν.