Το ροζ πιπέρι είναι καρπός ενός θάμνου το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το φυτό από το οποίο παίρνουμε το γνωστό μας μαύρο πιπέρι.
Με μακρινή καταγωγή την Βραζιλία αυτοί οι υπέροχοι κοκκινωποί ροζέ καρποί έχουν διακριτική και ελαφρώς πικρή γεύση.
Συνήθως δε μαγειρεύεται, χρησιμοποιείται σχεδόν πάντα ολόκληρο (όχι τριμμένο),γιατί είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και η εξωτερική του φλούδα σπάει πολύ εύκολα.
Είναι λιγότερο καυτερό από άλλα είδη πιπεριών και αναδύει γλυκά αρώματα.
Επίσης χρησιμοποιείται σε συνταγές για ψάρι, σούπες, λαχανικά (σπαράγγια), αλλά και σε συνδυασμό με τους άλλους σπόρους πιπεριού ώστε να δώσουν ένα πολύχρωμο μείγμα, ενώ επίσης χρησιμοποιείται και στο τσάι.
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το προιόν.