Το τζίντζερ ή πιπερόριζα είναι μια ρίζα που προέρχεται από την Ανατολή και αποτελεί βασικό συστατικό της ασιατικής κουζίνας. Oι Aσιάτες το έλεγαν ζιντεμέλ, οι Δυτικοί το είπαν τζίντζερ (ginger) και οι Ελληνες πιπερόριζα. Το ενεργό συστατικό της πιπερόριζας είναι η τζιντζερόλη, στην οποία οφείλεται το άρωμα, καθώς και η πιπεράτη γεύση της. Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν γίνει για να αποκρυπτογραφηθεί η χημική σύνθεση αυτού του φυτού και να αποδειχθεί η ωφέλεια που προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό. Σήμερα, η ποιοτικότερη πιπερόριζα καλλιεργείται στην Kαραϊβική. Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν γίνει για να αποκρυπτογραφηθεί η χημική σύνθεση αυτού του φυτού και να αποδειχθεί η ωφέλεια που προσφέρει.
Τι προσφέρει το τζίντζερ
Tο τζίντζερ αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νερό (περίπου 80%). Μια λεπτή φέτα αποδίδει ελάχιστες θερμίδες (1,6 kcal) και περιέχει βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλλιο, ψευδάργυρο. Περιέχει ακόμα ουσίες με αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις, όπως η καψαϊκίνη, το β-καροτένιο, το καφεϊκό οξύ, η κουρκουμίνη, αλλά και πολυφαινόλες, στις οποίες οφείλονται κάποιες από τις ωφέλιμες δράσεις του.
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το προιόν.