Το πορτοκάλι (συγκεκριμένα, το γλυκό πορτοκάλι) είναι ο καρπός των ειδών εσπεριδοειδών Citrus sinensis, Κιτρέα η σινική, στην οικογένεια Ρουτιδών-Εσπεριδοειδών. Αρωματικά άνθη, λευκά, εμφανίζονται την άνοιξη μεμονωμένα ή σε δέσμη. Ο καρπός πορτοκάλι είναι γλυκός. Καταναλώνεται νωπό σαν φρούτο ή χρησιμοποιείται στην παραγωγή χυμών, στη ζαχαροπλαστική, στην παρασκευή γλυκού κουταλιού ή μαρμελάδας. Το αιθέριο έλαιο της φλούδας, των ανθών και των φύλλων χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία αλλά και στη ζαχαροπλαστική. Το πορτοκάλι παρουσιάζει αντιοξειδωτική δράση λόγω της βιταμίνης C που περιέχει. Επίσης συμβάλλει στην αντιμετώπιση της σιδηροπενικής αναιμίας λόγω της αυξημένης απορρόφησης του σιδήρου. Παράλληλα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού. Το άνθος παρουσιάζει χαλαρωτική, αγχολυτική και ηρεμιστική δράση.
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το προιόν.