Τσάι πράσινο Gunpowder
Πήρε το όνομά του από το σχήμα των φύλλων του στην στεγνή τους μορφή. Έχει στυφή γεύση και ελαφρύ φωτεινό πράσινο χρώμα.
- Culta Terra
- Bio Low-Fat Super-Food
- China
Προελευση: Βιετνάμ
Προετοιμασία:
1 - 2 κουταλάκια του γλυκού
Θερμοκρασία 80 - 90 βαθμούς
Χρόνος εκχύλισης 3 - 4 λεπτά
Το τσάι είναι ένα σημαντικό μέρος του Βιετναμέζικου πολιτισμού. Σήμερα, οι Βιετνάμ πιστεύουν ότι το τσάι συνδέει τους ανθρώπους μεταξύ τους και εκφράζει την αληθινή φιλοξενία, οι άνθρωποι συχνά προσκαλούν τους γείτονές τους για να περάσουν λίγο ποιοτικό χρόνο, μαζί με ένα φλιτζάνι τσάι.
Μιλώντας για τα οφέλη του πράσινου τσαγιού στην υγεία:
-Το πράσινο τσάι είναι γεμάτο πολυφαινόλες και φυτοχημικά με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, υπεύθυνες και για την πικρή του γεύση.
- Περιέχει 6 κύριες πολυφαινόλες, γνωστές ως κατεχίνες.
- Περιέχει πολύ περισσότερες κατεχίνες σε σχέση με το μάυρο τσάι.
- H επιγαλλοκατεχίνη (γνωστή και ως EGCG) αποτελεί μια από τις κύριες και πιο ενεργές κατεχίνες του πράσινου τσαγιού.
- Τέλος, περιέχει αλκαλοειδή, δηλαδή αλκαλικές ουσίες όπως η καφεΐνη (σε μικρότερες ποσότητες σε σχέση με αυτές που συναντάμε στο μαύρο τσάι και το Oolong), οι οποίες έχουν διεργετικές ιδιότητες.
Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο όσο κανένα άλλο σε κατεχίνες. Τι σημαίνει αυτό; Πως πίνοντάς το θα αυξήθει κατά 3-4% η ενέργεια που καταναλώνουμε καθημερινά! Φαντάσου λοιπόν τον οργανισμό σου να καίει 67 θερμίδες παραπάνω την ημέρα, χάρη στο τσάι.
Επιπρόσθετα, η συστηματική κατανάλωση πράσινου τσαγιού (2-3 ποτήρια καθημερινά) συνδέεται όχι μόνο με τη μείωση του σωματικού βάρους αλλά και με την μείωση του κοιλιακού λίπους
Σύγχρονες επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν συνεχώς τις ευεργετικές δράσεις του πράσινου τσαγιού και στην υγεία, χάρη στην ιδιότητα των κατεχινών να δημιουργούν αντιοξειδωτική ασπίδα προστασίας έναντι διαφόρων μορφών καρκίνου, καρδιαγγειακών παθήσεων, και σακχαρώδους διαβήτη.
Προετοιμασία:
1 - 2 κουταλάκια του γλυκού
Θερμοκρασία 80 - 90 βαθμούς
Χρόνος εκχύλισης 3 - 4 λεπτά
Το τσάι είναι ένα σημαντικό μέρος του Βιετναμέζικου πολιτισμού. Σήμερα, οι Βιετνάμ πιστεύουν ότι το τσάι συνδέει τους ανθρώπους μεταξύ τους και εκφράζει την αληθινή φιλοξενία, οι άνθρωποι συχνά προσκαλούν τους γείτονές τους για να περάσουν λίγο ποιοτικό χρόνο, μαζί με ένα φλιτζάνι τσάι.
Μιλώντας για τα οφέλη του πράσινου τσαγιού στην υγεία:
-Το πράσινο τσάι είναι γεμάτο πολυφαινόλες και φυτοχημικά με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, υπεύθυνες και για την πικρή του γεύση.
- Περιέχει 6 κύριες πολυφαινόλες, γνωστές ως κατεχίνες.
- Περιέχει πολύ περισσότερες κατεχίνες σε σχέση με το μάυρο τσάι.
- H επιγαλλοκατεχίνη (γνωστή και ως EGCG) αποτελεί μια από τις κύριες και πιο ενεργές κατεχίνες του πράσινου τσαγιού.
- Τέλος, περιέχει αλκαλοειδή, δηλαδή αλκαλικές ουσίες όπως η καφεΐνη (σε μικρότερες ποσότητες σε σχέση με αυτές που συναντάμε στο μαύρο τσάι και το Oolong), οι οποίες έχουν διεργετικές ιδιότητες.
Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο όσο κανένα άλλο σε κατεχίνες. Τι σημαίνει αυτό; Πως πίνοντάς το θα αυξήθει κατά 3-4% η ενέργεια που καταναλώνουμε καθημερινά! Φαντάσου λοιπόν τον οργανισμό σου να καίει 67 θερμίδες παραπάνω την ημέρα, χάρη στο τσάι.
Επιπρόσθετα, η συστηματική κατανάλωση πράσινου τσαγιού (2-3 ποτήρια καθημερινά) συνδέεται όχι μόνο με τη μείωση του σωματικού βάρους αλλά και με την μείωση του κοιλιακού λίπους
Σύγχρονες επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν συνεχώς τις ευεργετικές δράσεις του πράσινου τσαγιού και στην υγεία, χάρη στην ιδιότητα των κατεχινών να δημιουργούν αντιοξειδωτική ασπίδα προστασίας έναντι διαφόρων μορφών καρκίνου, καρδιαγγειακών παθήσεων, και σακχαρώδους διαβήτη.
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το προιόν.